top of page

Voorbereiden op een krachtige uitvoering

In de realisatie van business doelstellingen speelt ICT een steeds belangrijkere rol. ICT is allang niet meer enkel de leverancier. ICT is de nieuwe business. Daarmee is ICT een integraal onderdeel geworden van de nieuwe business. Om dit businessmodel krachtig in te zetten vraagt dat aanpassingen van je organisatie. Denk aan inrichting, besturing en met name competenties van mensen. Het zijn nog altijd de mensen in uw bedrijf die het verschil maken. 


Hoe pak je zo’n transitie aan? Hoe vertaal je serieuze risico's naar condities voor succes. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zelf zich eigenaar gaan voelen van de verandering. 

'Old paths won't open new doors'


Erik van den Brink stelt de transformatie van oud naar nieuw centraal. Oude gewoonten en zekerheden worden losgelaten en maken plaats voor nieuwe kaders en concepten. Leiderschap, sterke regie en executiekracht zijn daarbij nodig. Een leidende coalitie kan daarbij helpen. Dan is het mogelijk om medewerkers sterk te betrekken en te laten excelleren door inzet van Agile technieken. Horizontale en verticale samenwerking vormen de winnende combinatie.

In projecten bij grote banken en verzekeraars heeft deze aanpak zich bewezen. Erik weet mensen te verbinden, kan goed organiseren en is een sterk authentiek leider. Erik houdt de doelen van de organisatie scherp voor ogen en staat zijn mannetje in het krachtveld van belangen van stakeholders. De inzet is echter steeds hetzelfde: zorgen dat de mensen het beste halen uit de ICT én zichzelf. Kortom: Sterk in Business en ICT transformatie.
 

shutterstock_539699278.jpg
bottom of page